JOURNAL

Kuivattu kahvimarja eli CASCARA
Cascara, eli kuivattu kahvimarja tai siitä valmistettava juoma. Espanjan kielellä, mistä nimitys juontaakin juurensa tarkoittaa Cascara kirjaimellisesti "kuorta". Alun alkaen Etiopialaiset hauduttivat kuivatuista kahvimarjoista teetä, ennen kuin kukaan oli keksinyt paahtaa marjojen sisältä löytyvistä siemenistä kahvipapuja. Kahvitilojen ja yleisesti kahvin...
Jatka lukemista
Mitä on Specialty Coffee?
Yleisesti hyväksytyn määritelmän mukaan specialty coffee tarkoittaa kahvia, joka on saanut yli 80 maku-/laatupistettä asteikolla 0-100 Specialty Coffee Associationin (SCAA ja SCAE) kehittämässä pistejärjestelmässä. Kahveja voi virallisesti pisteyttää vain sertifioidut Q-graderit, joiden maistamisen ammattitaito on hiottu huippuunsa ja kalibroitu vastaamaan SCA:n...
Jatka lukemista
Vinkit kahvin valmistukseen kotona
Hyvän kahvin valmistaminen ei vaadi välttämättä erityisiä välineitä tai baristan taitoja. Ohessa muutama meidän mielestä oleellinen vinkki, joilla voit varmistaa, että saat hyvän makuista kahvia myös kotona! Ota käyttöön näistä vinkeistä ne mitkä koet itsellesi mieluisaksi ilman, että kahvinvalmistuksesta tulee...
Jatka lukemista
Lähestymisemme kahviin ja paahtamiseen
Alkuun on todettava tärkein mitä kaikkien tulisi tietää kahvin paahtamisesta - paahtamalla ei voi kahvin laatua lisätä. Se on fakta mistä ei pääse yli eikä ympäri. Kahvin laatu ja sen potentiaali syntyy kahvitiloilla. Makuprofiiliin ja laatuun vaikuttavat mm. lajike, maaperän...
Jatka lukemista